• La 26ª Pedalada Barcelona-Sitges, aplaçada fins el 2021

  En relació a les darreres mesures de prevenció i contenció per evitar contagis de la Covid-19, s’ha decidit anul·lar la celebració de la propera edició de la XXVI Pedalada Barcelona-Sitges, que havia de celebrar-se el proper diumenge 29 de novembre de 2020 sota la organització de la Federació Catalana de Ciclisme. De conformitat amb les noves indicacions del Govern, i fent-nos càrrec de l’actual situació juntament amb els ajuntaments organitzadors de la sortida i arribada de l’esdeveniment, s’ha fet impossible la celebració de la trobada anual per reivindicar la seguretat viària dels ciclistes a la carretera.

  En nom de tots els membres de l’organització, es vol fer arribar un sincer agraïment a totes les institucions, patrocinadors i empreses que ens han mostrat el seu suport, predisposició i col·laboració durant aquest temps previ en totes les tasques prèvies d’organització, tot i que entenem perfectament que en aquests moments també cal estar del costat de tots els que estan lluitant dia a dia en aquesta lluita en comú per fer front a la pandèmia. Per nosaltres ha sigut molt satisfactori poder comptar amb la vostra col·laboració i esperem que entre tots plegats puguem tornar a una nova normalitat que ens permeti  i ens emplaci poder organitzar una gran pedalada Barcelona-Sitges 2021 amb total garanties d’acord a la situació que s’esdevingui en el proper any.

  Moltes gràcies a tots i esperem comptar amb la vostra col·laboració en properes edicions.

  Pedalada Barclona Sitges
  Pedalada Barcelona – Sitges
 • ALTERNATIVA A LA CEL·LEBRACIÓ DE LA DIADA MONTSERRATINA 2020.

  COMUNICAT D’ALTERNATIVA A LA CEL·LEBRACIÓ A LA TROBADA AL MIRADOR DELS APÒSTOLS A L’ABADIA DE MONTSERRAT.

  La celebració de LA 72 DIADA MONTSERRATINA que es feia cada any ininterrompudament des de 1948 organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, ha hagut de fer front a nombroses dificultats organitzatives derivades de la pandèmia Covid-19, que no possibiliten l’elevat nombre de concentració de les persones en una edició com en la que estàvem acostumats, i en aquest cas ha estat la dificultat de celebrar qualsevol acte nombrós a la Muntanya de Montserrat el que ens impedeix seguir amb aquesta tradició, almenys per aquest any.

  Lamentem de ben segur a tots els cicloturistes que estaven esperant aquesta data per com cada any, agrair a la nostra patrona la Mare de Déu de Montserrat, totes les bones sortides i fites assolides durant la temporada, però de ben segur que individualment ho podran seguir fent.

  Esperem que ben aviat la pandèmia ens ajudi a tornar a la normalitat i puguem pensar en tornar a celebrar una Diada Montserratina «com les de tota la vida».

  Tanmateix, tot seguit, us oferirem un servei i una alternativa pels que vulguin puguin acreditar una ascensió individual aquest any 2020 i poder gaudir d’una tradició encetada fa més de 70 anys, la possibilitat de fer la pujada individualment i certificarla digitalment per obtenir un pin de forma digital i si sou més de 5 participants que ho feu d’un mateix club, obtenir la tradicional cinta física que cada any es reparteix.

  Tota la informació la trobareu en la següent adreça, i a les xarxes socials de la federació i la comissió de cicloturisme:

  www.cicloturismecat.com/diada-montserratina-2020

  Organització de la Diada Montserratina per ascendir individualment i obtenir un pin digital (EDICIÓ ESPECIAL 2020)

  Salut i pedals

  Comissió de Cicloturisme FCC

 • Cancel·lació Dinar de Marxa i Premis dels Circuits 2020

  La comissió de la FCC i els organitzadors de marxes, ja treballem amb el 2021 en l’horitzó per la recuperació de la majoria d’esdeveniments del calendari.

  Després d’un any on per tots és conegut, hem hagut de patir un canvi total en les nostres vides i en el nostre dia a dia degut a l’aparició de la pandèmia del Covid-19,que encara ens està afectant a tots en la nostra vida diaria, familiar, laboral, etc. La Comissió de Cicloturisme lamenta haver de comunicar que no es podrà celebrar el Dinar de Marxa 2020, i que finalment s’ha decidit anular i no concedir els Premis en aquesta edició dels circuits de cicloturisme 2020.

  Des d’un inici de la pandèmia, el paper de la comissió (juntament amb tots els organitzadors a qui des d’aquí hem d’agraïr a tots la predisposició i la col·laboració més absoluta en tot) va ésser sempre la de possibilitar solucions i alternatives en benefici de cicloturistes i propis organitzadors (a qui molts la incertesa els va atrapar enmig de totes les gestions i com podeu imaginar compromisos que comporta la organització d’una marxa), a mesura que avançava la pandemia i anaven succeint aconteixements varem haver d’anar adaptan-nos a cada una de les situacions que hem viscut: El confinament, el procès de desconfinament en les diferents fases, etc…

  Com ja heu pogut anar comprovant durant tot aquest any, la majoria de les proves per uns motius o per uns altres, pero tots en la seva gran mesura derivats de la pandèmia Covid-19 s’han hagut de cancelar, oferint alternatives als participants de cara a les següents edicions.

  Malgrat això, també cal felicitar a les organitzacions que tot i les propies dificultats finalment han aconseguit, tot i que no fent el esdeveniment que a tots ens agradaria fer potser, o adaptant-se a les circumstàncies amb imaginació i tirar endavant amb les possibilitats que hem anat trobant una marxa cicloturista, diferent segur, pero que segur que ens marcarà un punt d’inflexió en algunes coses en la forma de gestionar els nostres esdeveniments.

  En definitiva, des d’aquí, volem aprofitar aquesta nota per enviar nostres les felicitacions a tots els que heu esteu al peu del canó, els que seguiu pedalant, els que seguiu gaudint del cicloturisme de qualsevol forma, els que ens heu dit que ens esperareu, als que esteu pensant com seran les marxes de l’any que ve 2021, als que ens estem trencant les banyes per poder gestionar aquesta maleïda crisi del Covid-19, però en definitiva, felicitar a tots el que estimen el cicloturisme, perquè d’una forma o d’una altra, en tot aquest temps ens han demostrat que segueix ben viu, i que es part de la nostra forma de vida, i que un maleït virus no ens deixarà tancats a casa, al contrari, necessitem sortir amb els companys, necessitem pedalar, i així ho seguirem fent, i tant de bo sigui per continuar fent-ho el proper any 2021, i que sigui un any de retrobament a les marxes (de ben segur moltes més preparades i adaptades a la situació) i sinò, en qualsevol altre format.

  Es per això, que tot i haver de comunicar que efectivament, tot i les poques proves que s’han pogut celebrar no ens permeten elaborar unes classificacions ni uns premis amb una coherència que ens agradaria, sí que us volem emplaçar a continuar gaudint del cicloturisme perque ja estem treballant per un calendari i trobar la forma de celebrar uns esdeveniments adaptats a la situació que ens tocarà viure en el proper 2021.

  Ben aviat, rebreu a més, noticies per part de la comissió relatives a la celebració de la Montserratina i la BCN-Sitges, estigueu atents al nostre blog.

  Sense més, us desitgem una bona tardor plena de pedalades.

  Comissió Cicloturisme FCC

 • Canvi de dates de la Pedals de Clip 2020

  Comunicat de l’organització de la marxa Pedals de Clip

  Vista la magnitud de la pandèmia del COVID19 ens veiem obligats per sobre de tot a primar la salut de totes i tots els ciclistes i voluntaris.

  Atès que encara no hem arribat al pic més alt de la infecció segons els experts i veient la impossibilitat de la celebració amb totes les garanties per als dies 9 i 10 de maig no es farà en aquestes dates. 

  Respectant i complint les normes de seguretat hem pres la decisió de REPROGRAMAR (no suspendre) la prova de la Pedals de Clip per a més endavant, creiem que cap al mes de setembre/octubre.                                        

  Des de la organització volem oferir a tots els ciclistes salut, seguretat i tranquil·litat per poder gaudir de la Pedals amb tota normalitat, per això l’aplacem.                   

  Mantindrem la inscripció i l’ordre del dorsal a totes i a tots el que ja estàveu inscrits tant a la Cronoescalada com a la Marxa, també tenim les inscripcions obertes per la propera data.

  Us mantindrem informats de les noves dates via web, xarxes socials i mail.

  Esperem que entre tots puguem gaudir de la Pedals de Clip 2020.

  Una forta abraçada, molta salut i cuideu-vos !

  La organització de la Pedals de Clip (U.C. Vilanova i Ajunt. de Sant Martí Sarroca)

 • Terra de Remences determinarà el futur de la seva XXIII edició el pròxim mes d’abril

  Sant Esteve d’en Bas. Dimarts, 17 de març del 2020.

  El Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences, ha acordat concretar el futur de la 23a edició d’aquesta prova esportiva a mitjans del pròxim mes d’abril, un cop passades les festes de Setmana Santa.
  Aquesta és la decisió a la qual han arribat de forma cohesionada i conjunta l’equip directiu del club garrotxí després de les diverses reunions a distància que han mantingut arran de la crisi derivada pel coronavirus COVID-19, així com les previsions i mesures de prevenció del virus de les administracions sanitàries i governamentals de la Generalitat i el govern espanyol.
  “Passada la Setmana Santa creiem que podrem disposar de més informació i, al mateix temps, podrem veure si logísticament, en menys d’un mes, és viable i possible la celebració d’aquesta edició”, assegura Toni Fité, màxim coordinador de la prova esportiva.

  Pla d’entrenament físic gratuït per a fer a casa

  No obstant això, durant aquests dies de confinament, des del Club Ciclista Bas i Terra de Remences han volgut acompanyar als 3.000 inscrits a la prova obsequiant-los amb un pla de preparació física gratuït elaborat especialment per poder-lo realitzar a casa.
  Conjuntament amb un dels col·laboradors i patrocinadors de la marxa, Codinach Coach, s’ha elaborat un pla d’entrenament específic de 8 setmanes perquè els amants del ciclisme i el cicloturisme puguin mantenir el ritme i preparar-se per a la prova.
  El pla té en consideració les característiques i especificitats del recorregut de Terra de Remences i s’ha repartit a través de correu electrònic entre els participants inscrits fins ara a la marxa. “Cada acció compta i, ara, la prioritat ha de ser la de protegir-nos entre tots i totes per, així, poder protegir a tothom”, detalla el president del CCBAS, Daniel Bosch. El pla de preparació física va acompanyat d’un seguit d’instruccions per a la
  seva realització. Tal com s’hi detalla, per a qualsevol incidència o qüestió els inscrits poden contactar l’organització de Terra de Remences a través del correu electrònic oficina@terraderemences.cat o trucant al 972 69 10 25.

Leave a comment